Велигденска честитка Детска стапалка во облик на морков

Назад кон Откријте !
Детска Велигденска Честитка

Велигденска честитка Детска стапалка во облик на морков

Секое дете може да стане уметник еден ден! Важно е децата да ја откријат својата креативност, особено во годините на растење. Но, изработката со деца од различна возраст не е секогаш лесна. Додека сензорното искуство сè уште им смета на најмладите, постарите природно веќе сакаат самите да сечат, сликаат и да бидат креативни. Велигден е совршено време за спроведување на нови креативни идеи. Обично јајцата се бојадисуваат или фарбаат, но со овој креативен совет децата се особено охрабрени да се вклучат и да ги направат овие слатки стапала од морков. Сликањето на стапалото со боја на прстите е одлично искуство за повеќето деца бидејќи ѓонот на стапалото има околу 70.000 нервни завршетоци. Овие рецептори прават да скокотка толку убаво. Со неколку едноставни чекори, овој отпечаток потоа станува одлична честитка за Велигден. Оваа направи сам идеја не само што ги стимулира сетилата на децата, туку им го дава и првиот увид во теоријата на бои. 

Многу е забавно и на крајот имате прекрасен подарок направен од самите себе.

велигденска креативна честитка за деца штедлер

1.Измешајте црвена и жолта боја на прстите за да создадете портокалова боја. Затоа што тоа е бојата на морковот.

2.Скокајте ги стапалата на вашето бебе/малечко со четката и бојата и одбележете го отпечатокот на стапалото на обоената фото-картичка. Оставете ја бојата да се исуши добро.

велигденска креативна честитка за деца штедлер
Велигденска Честитка Штедлер

3.Нацртајте облик на морков околу отпечатокот и оставете го детето да го исече.

Направете дупка со врвот на ножиците на горниот раб – може да биде малку поголема за лесно да се пробие лентата со навој. Исечете лента од креп-хартија широка околу 5 см и долга 15 см и превиткајте ја на средина. Повлечете го дуплираниот центар низ дупката одзади и навојте ги двата краја низ креираната јамка. Повторно раздвојувајте ги краевите и оставете го детето радосно да ги пресече зареси врвовите. Сега можете да го залепите готовиот морков на честитка или да напишете директно на задната страна и да имате супер подарок и среќно поминато време со вашето дете.

Велигденска Честитка Штедлер

ПОТРЕБНИ МАТЕРИЈАЛИ :

велигденска креативна честитка за деца штедлер

8816 Норис Џуниор Штедлер Темперни за раце

989 SBK3 3 СЕТ ЧЕТКИ

Дополнително ви се потребни :

Палета , креп хартија или ева пена филц во боја и хартија во боја

Назад кон Откријте !